Nummer 4 van de wereld op weg naar een nieuwe finale?

Na de geslaagde combi van maandag zijn we er vandaag met een nieuwe tennispick! Ook deze komt uit het ATP-toernooi in Miami, waar de kwartfinales op het programma staan. Wij bespreken de wedstrijd tussen Jarry en Medvedev.

Na een eerste ronde exit in Indian Wells zal Jarry meer dan tevreden zijn met de kwartfinale deze week. De eerste 2 rondes verliepen moeizaam. Zo eindigde de wedstrijd tegen Draper op 7-6/4-6/7-6 en tegen Seyboth Wild 6-7/7-5/6-3. Gister wist hij wel in straight sets van nummer 8 van de wereld Ruud te winnen, maar ook hier speelde de Chileen een tiebreak. Met 37 geslagen winners tegenover 5 unforced errors liet de nummer 23 van de wereld knap tennis zien.

Medvedev bereikte vorige week de finale in Indian Wells, waar hij tegen Alcaraz zijn meerdere moest erkennen. De Rus bewees maar weer eens waarom hij één van de beste van de wereld is. Hij versloeg onder andere Dimitrov, Rune en Paul. Ook deze week is de nummer 4 van de wereld weer sterk aan het spelen. Fuscovics, Norrie en Koepfer werden stuk voor stuk in straight sets verslagen. In de 9 wedstrijden die Medvedev de afgelopen 2 weken speelde, speelde hij 3 keer een tiebreak.

We verwachten dat er vandaag geen tiebreak gespeeld zal worden. Medvedev zal de sterke opslag van Jarry kunnen opvangen door ver achter de baseline te staan. Dit in combinatie met de sterke slagen van de Rus zorgen ervoor dat we denken dat hij ‘makkelijk’ wint.