Merseyside derby kent een duidelijke winnaar!

In de Premier League wist Arsenal gisteren Chelsea complete van de mat te spelen en met 5-0 te winnen. In de huidige stand betekent dit natuurlijk dat er weer druk staat op de resultaten van Liverpool en Manchester City. Liverpool kan vanavond al terrein goedmaken, aangezien ze naar Everton trekken. We zien vanavond dus wederom een derby!

Liverpool kende 2 weken geleden een slechte week, waarin ze verloren van zowel Atalanta als Crystal Palace. Vorig week wist de ploeg van Klopp de rug te rechtten door in Fulham met 1-3 te winnen. Voor de verliespartij tegen Crystal Palace verloor Liverpool slechts 1 keer in 2024 en speelde 2 keer gelijk, de overige 10 wedstrijden wisten ze te winnen. Dat Liverpool aanvallende sterk is blijkt uit het aantal doelpunten dat ze hebben gescoord in 2024. In 14 competitiewedstrijden wisten ze 38 keer het net te vinden.

Everton staat op de 16de plaats op de rangschikking. Na een zeer slechte reeks van 6/30 in 2024, wisten ze in de laatste 3 wedstrijden 2 keer te winnen. Thuis tegen Burnley werd met 1-0 gewonnen, tegen Nottingham eindigde de wedstrijd op 2-0. Uiteraard zijn dit 2 degradatiekandidaten, waardoor dit geen verrassende resultaten zijn. Tussen de 2 overwinningen trok de ploeg van Dyche naar Chelsea, waar met maar liefst 6-0 werd verloren. We verwachten een dominant Liverpool dat aan het doelsaldo zal werken.