The Blues maken geen slippertje en werken aan het doelsaldo!

In de Premier League zagen we gister Liverpool verrassend onderuit gaan bij Everton. Door deze verliespartij hebben ze meer dan waarschijnlijk de titel verspeeld. Man City staat momenteel 4 punten achter Arsenal, maar wel met 2 matchen minder. Vanavond nemen ze het op tegen Brighton.

City heeft dus alles in eigen hand, nog 6 matchen winnen betekent een nieuwe titel. Als we kijken naar de voorbije jaren, weten we waartoe de ploeg van Pep in staat is. De goede vorm blijkt ook uit de reeks sinds nieuwjaar. In de 13 competitiewedstrijden die ze speelden, wonnen ze er 10 en speelden er 3 gelijk. De vorige competitiewedstrijd werd met 5-1 gewonnen van Luton. De week ervoor wisten ze ook al te met 4-1 te winnen van Aston Villa en met 2-4 van Crystal Palace.

Brighton draait een teleurstellend seizoen. Na vorig jaar kunnen ze onmogelijk tevreden zijn met de 11de plek. De recente resultaten zijn dan ook gewoonweg slecht. Verliespartijen tegen Arsenal en Liverpool zijn in de huidige situatie heel logisch, maar gelijke spelen tegen Brentford en Burnley getuigen van een slechte vorm. Er zit natuurlijk ook een zeer groot verschil in de kwaliteit van beide selecties. City beschikt over spelers als De Bruyne, Foden, Haland en ga zo maar door. Hierdoor verwachten we een simpele zege voor de Blues.