Een doelpuntrijke derby in Londen lijkt onvermijdbaar!

Na El Classico en de derby della madonnina staat er vanavond wederom een derby op het programma. De derby van vandaag gaat door in Londen. We hebben het over de wedstrijd tussen Arsenal en Chelsea.

Arsenal staat momenteel aan de leiding van het klassement, al staat het slechts 1 punt voor Man City dat een wedstrijd minder telt. Na een slechte week voor Arsenal, waarin er thuis werd verloren van Aston Villa en ook in Bayern werd verloren, wisten ze afgelopen weekend de rug te rechtten door met 0-2 te winnen in Wolves. De ijzersterke verdediging die in de eerste 11 competitiewedstrijden na nieuwjaar slechts 4 goals moest slikken, kreeg dus wel een deukje. In de laatste 4 wedstrijden kregen ze namelijk in 3 wedstrijden een goal tegen. Dat ze aanvallend sterk zijn lijkt duidelijk, aangezien ze in 11 van de 13 competitiewedstrijden in 2024 het net wisten te vinden.

Chelsea kent een zeer wisselend seizoen. Het ene moment winnen ze van Man Udt en spelen ze gelijk tegen Man City, het andere moment spelen ze gelijk tegen Burnley en Sheffield. Wat wel zeker is, zijn de goals. In de 10 laatste competitiewedstrijden vielen er in totaal maar liefst 47 doelpunten, wat dus gemiddeld 4,7 goals per wedstrijd betekent. In die 10 wedstrijden wisten ze iedere wedstrijd te scoren, maar kregen in 9 wedstrijden ook een goal tegen. We verwachten dan ook dat beide ploegen vandaag het net weten te vinden.