De kampioen van Spanje weet de netten niet schoon te houden!

Na El Classico van vorige week kunnen we wel stellen dat de kampioen van Spanje gekend is. Doordat Real Madrid wist te winnen staan ze 11 punten los met nog 6 wedstrijden te gaan. Vanavond nemen ze het op tegen Real Sociedad. Een mooi affiche die wij dan ook gaan bespreken.

Real wist vorige week knap met 3-2 te winnen van Barcelona, waardoor de titel zo goed als binnen is. Aangezien ze ook nog in de Champions League actief zijn, kunnen ze wel spreken van een geslaagd seizoen. In de kwartfinale speelden ze zowel de heen- als de terugwedstrijd tegen Man City gelijk, waardoor de wedstrijd op penalty’s beslist moest worden. De verdediging van Ancelotti laat soms weleens een steek vallen. Zo kregen ze in 7 van de laatste 13 competitiewedstrijden een doelpunt tegen.

Real Sociedad staat momenteel op de 6de plaats, waardoor ze nog volop in strijd zijn voor Europese tickets. De vorm zit vrij goed, aangezien ze de afgelopen 5 wedstrijden 11/15 wisten te pakken. De Spaanse nummer 6 wist in de afgelopen 8 wedstrijden steeds het net te vinden, waardoor we kunnen zeggen dat het aanvallend goed zit. Verder is de verdediging dan weer niet optimaal, aangezien ze in 7 van de laatste 9 wedstrijden ook een goal tegen kregen. Gezien de vele goals bij beide ploegen, verwachten we dat vandaag beide ploegen het net zullen vinden.