Underdog slaat een aardig balletje mee met absolute topfavoriet

Steevast aan het eind van mei en het begin van juni vindt in de hoofdstad van Frankrijk, in Parijs dus, het tweede Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Met Roland Garros kent het gravel seizoen zijn absolute hoogtepunt. Het is dus na de Australian Open het tweede van de vier Grand Slam toernooien op de kalender. In juli is het de beurt aan Wimbledon op gras en in september aan de US Open op hardcourt. Maar eerst dus het Roland Garros toernooi op het Franse gravel. 

Het is zonder enige twijfel het toernooi van Rafael Nadal. De Spanjaard won in zijn loopbaan maar liefst veertien keer. Nadal is de enige tennisser die een toernooi veertien keer wist te winnen. De koning van het gravel is er dit jaar niet bij vanwege een blessure, maar volgend jaar hoopt hij voor zijn vijftiende titel te gaan. Topfavorieten zijn nu Carlos Alcaraz en Novak Djokovic. Nummer twee van de wereld Daniil Medvedev ligt er verrassend genoeg al uit. 

In de voorbereiding zijn er enkele grote toernooien gespeeld, te weten de toernooien van onder meer Monte Carlo, Barcelona, Madrid en Rome. Deze werden respectievelijk gewonnen door Andrey Rublev, Carlos Alcaraz, Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev. 

Op dag zes van het Franse toernooi staan er een aantal wedstrijden uit de derde ronde op het programma. Een daarvan is de wedstrijd tussen de nummer één van de wereld Carlos Alcaraz en de Canadees Denis Shapovalov, de nummer 32.

Alcaraz is natuurlijk ook in deze wedstrijd de absolute en torenhoge favoriet. Shapovalov is echter zeker geen slechte speler, ware het niet dat hij de afgelopen tijd wat is afgezakt op de ranglijst. Hij heeft het toch maar weer mooi voor elkaar gekregen om hier in de derde ronde te staan. Alcaraz verloor in de tweede ronde een setje. Zodoende zien we mogelijkheden voor Shapovalov om toch enigszins mee te kunnen. Elf games moet de Canadees kunnen lukken. Let’s go, Denis!