Twaalf doelpunten kunnen al volstaan voor liefst veertien keer je inzet in Nederlandse KKD

Het is dan eindelijk zo ver. Na twee weken zonder, is het competitievoetbal weer terug van weggeweest. En dat wordt vandaag duidelijk ook, want meteen staan er een aantal lekkere potjes op het programma. Daarnaast is het ook nog eens vrijdag, voor de meeste mensen de start van het weekend. En hoe beginnen we dat weekend nu beter dan met een aantal wedstrijden in onze eigen (Nederlandse) eerste divisie, of te wel de Keuken Kampioen Divisie. 

Liefst zes wedstrijden staan er vandaag op het programma. Ieder team heeft inmiddels dertig wedstrijden gespeeld, wat ook wil zeggen dat er nog acht wedstrijden resterend zijn. Daarmee komt het einde in zich van de reguliere competitie. De prijzen worden nu langzaam maar zeker verdeeld, het gaat nu echt om de knikkers. Ploegen die ergens om spelen kunnen zichzelf nu absoluut geen puntenverlies meer veroorloven, en zeker niet tegen de directe concurrenten. Spannend gegarandeerd in deze competitie die eigenlijk altijd wel aantrekkelijk is. Dat komt vooral door het hoge aantal doelpunten dat er doorgaans wordt gescoord. De Keuken Kampioen Divisie is qua niveau niet altijd even goed, maar daardoor des te aantrekkelijker om naar te kijken. Zeker op de vrijdag avond als de start van je weekend. 

Heracles Almelo – Almere City, PEC Zwolle – Jong FC Utrecht, VVV Venlo – NAC Breda, MVV Maastricht – FC Eindhoven, Top Oss – Helmond Sport en ADO Den Haag – Telstar zijn de zes wedstrijden die voor deze vrijdag avond op het programma staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Het is een van de competities waarin het meest gescoord wordt in heel Europa. Dat is dit seizoen niet anders. Koploper PEC scoorde in dertig wedstrijden al 81 keer. Nummer twee Heracles zelfs al 86 keer. Het komt neer op bijna drie doelpunten voor alleen deze teams per wedstrijd. 

We tipten vandaag ook al de weddenschap van minstens een doelpunt in de eerste helft in iedere wedstrijd. Deze onderstaande weddenschap is nog een stapje verder. Het kan goed dat we tweemaal de boot in gaan, houd je inzet daarom laag. 

Deze odd kunnen we echter ook niet laten liggen. Zes wedstrijden, een doelpunt in beide helften. Twaalf doelpunten zouden dus al kunnen volstaan voor een mega klapper van keer veertien. Het proberen waard met de wetenschap dat deze competitie knotsgek kan zijn!