De halve finalist van het afgelopen WK wint doelpuntarme wedstrijd voor ruim drie keer je inzet!

Vanavond is het tijd voor de eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2024 in Poule D. Kroatië neemt het thuis op tegen Wales. De wedstrijd begint om 20:45 en wordt gespeeld in Stadion Poljud. Dit stadion is gelegen in Split en heeft capaciteit voor bijna 34 duizend supporters. De wedstrijd staat onder leiding van de Portugese scheidsrechter Joao Pedro Pinheiro. 

Het thuisland, Kroatië, staat zevende op de FIFA Ranglijst. De Kroaten wisten zich te plaatsen voor het WK in Qatar. In de poulefase wisten ze de tweede plaats te behalen en plaatsten zich voor de knock-outfase. Dit deden ze door één keer te winnen en twee keer gelijk te spelen. 

In de laatste zestien wisten ze Japan uit te schakelen na penalty’s. Ook Brazilië werd in de kwartfinale uitgeschakeld door penalty’s. In de halve finale werden ze met 0-3 verslagen door Argentinië. Uiteindelijk wisten ze wel de troostfinale te winnen van Marokko en eindigde ze op de derde plaats.

De tegenstander, Wales, staat op de 28ste plaats op de FIFA Ranglijst. De nationale ploeg van Wales wist zich te plaatsen voor het WK. In de groepsfase moesten ze het opnemen tegen de Verenigde Staten, Iran en Engeland. De eerste wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Verenigde Staten. De tweede en derde wedstrijden werden met 0-2 en 0-3 verloren van Iran en Engeland. Dit betekende een uitschakeling van The Welshman. 

Beide landen speelden al vijf keer eerder tegen elkaar. Hiervan wist Wales geen enkele wedstrijd te winnen. Kroatië won vier keer en één keer eindigde het in een gelijkspel.