(Ex)-eredivisiespelers weten dit WK voor het eerst te winnen voor ruim vier keer je inzet! 

Vanavond staan de laatste wedstrijden van de poule in Groep C op het programma. Saudi-Arabië en Mexico gaan het tegen elkaar opnemen. Beide landen kunnen zich nog plaatsen voor de knock-outfase van het Wereldkampioenschap in Qatar. De wedstrijd begint om 20:00 en wordt gespeeld in het Lusail Iconic Stadium, gelegen in Lusail. De Engelsman Michael Oliver moet de wedstrijd in goede banen zien te leiden. 

De nummer 51 van de FIFA ranglijst, Saudi-Arabië, staat momenteel op de derde plaats in Groep C met drie punten uit twee wedstrijden. De eerste wedstrijd wist de ploeg van Hervé Renard verrassend te winnen van het Argentinië van Messi. De wedstrijd eindigde in 1-2. De doelpunten van Saudi-Arabië werden gemaakt door Saleh Al-Shehri en Salem Al-Dawsari. Messi wist een penalty te benutten bij Argentinië. De tweede wedstrijd werd verloren met 0-2 van Polen. De doelpunten werden gemaakt door Zieliński en Lewandowski. 

De tegenstander, Mexico, staat op de laatste plaats in Groep C met 1 punt uit twee wedstrijden. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de nummer 26 op de FIFA ranglijst, ook wel Polen. Deze wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De tweede wedstrijd werd met 2-0 verloren van Argentinië. De doelpunten werden gemaakt door Lionel Messi en Enzo Fernández. De Mexicanen moet de laatste wedstrijd winnen om nog kans te maken op de knock-outfase.

Dit is de eerste onderlinge wedstrijd op een groot toernooi tussen beide teams.