De regerend wereldkampioen wint alle groepswedstrijden voor 3,5 keer je inzet!

Ook in groep C en D komen de groepswedstrijden tot een eind, en dat betekent dat we al afscheid gaan nemen van sommige landen. In groep D is Frankrijk al zo goed als groepshoofd, tenzij ze vandaag verliezen en Australië dik wint. Australië neemt het op tegen Denemarken, waarin beide landen nog volop in de race zijn voor een plek bij de knock-outfase. Frankrijk neemt het om 16:00 op tegen Tunesië, de nummer 1 tegen de nummer 4 van deze poule.

Frankrijk wist samen met Brazilië en Portugal als enige landen beide groepswedstrijden te winnen. De regerend wereldkampioen won met 4-1 van Australië, en was met 2-1 te sterk voor Denemarken. De Fransen zijn sowieso al door naar de knock-outs, maar zullen de groepsfase uiteraard willen afsluiten met negen punten. Voorafgaand werd Frankrijk niet beschouwd als één van de favorieten, omdat ze een slechte periode hadden in zowel de Nations League als in de kwalificatiereeks voor het WK. Vervolgt met blessures van Christopher Nkunku en Karim Benzema leek het WK uit te draaien op een matig WK, maar de Fransen doen het goed onder leiding van wonderkind Kylian Mbappé. 

De jonge Fransman voert de topscorerslijst aan, samen met Gakpo, Rashford en Valencia, die alle drie al een wedstrijd meer hebben gespeeld. Mbappé zit dit seizoen sowieso al in een enorm goede vorm, want hij scoorde bij PSG al 19 doelpunten dit seizoensjaar. 

Tunesië beleeft een bedroevend WK. De Tunesiërs wisten pas één punt te behalen uit twee wedstrijden, en moeten vandaag nog tegen de sterkste tegenstander van de groep. De eerste wedstrijd eindigde in een 0-0 tegen Denemarken, waarna er met 0-1 werd verloren van Australië. De nummer 30 van de wereldranglijst wist dit WK nog geen doelpunt te maken, en tegen de Fransen lijkt dat een lastige zaak te worden, ook al krijgen de Fransen wel vaak een doelpunt tegen.