Nummer 15 van de wereld wint met een minimale zege voor ruim drie keer je inzet!

Vanochtend staat de eerste wedstrijd in Groep G op het programma. Zwitserland gaat het opnemen tegen nummer 43 van de wereld Kameroen. De wedstrijd wordt gespeeld in het Al Janoub Stadium, gelegen in Al Wakrah. De Argentijnse scheidsrechter Facundo Tello blaast om 11:00 op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd.

De nummer 15 van de wereld, Zwitserland, heeft zich ongeslagen weten te plaatsen voor het Wereldkampioenschap in Qatar. De ploeg van Murat Yakin wist achttien punten te behalen uit acht wedstrijden en eindigde daarmee op de eerste plek. De Zwitsers wisten vijf wedstrijden te winnen. Daarnaast werd er drie keer gelijkgespeeld. In deze wedstrijden wisten ze vijftien keer te scoren en incasseerden ze slechts twee goals. De topscorer was Breel Embolo, hij wist drie keer te scoren.

De tegenstander, Kameroen, beleefde een redelijk makkelijke kwalificatie voor het WK. De ploeg van Rigobert Song behaalde vijftien punten uit zes wedstrijden en eindigde daarmee op de eerst plaats. Het Kameroense elftal wist vijf keer te winnen. Daarnaast werd er één keer verloren, van Ivoorkust. In deze wedstrijden wisten ze twaalf keer te scoren en kregen ze drie doelpunten tegen.

Na de groepsfase waren er nog twee beslissingswedstrijden tegen een ander land die eerst was geworden. Kameroen moest het opnemen tegen Algerije, die de eerste wedstrijd met 0-1 wisten te winnen. De tweede wedstrijd wist Kameroen op het laatste moment in de verlenging met 1-2 te winnen, hierdoor heeft Kameroen zich weten te plaatsen voor het WK.