Liverpool-speler belangrijk bij overwinning voor ruim drie keer je inzet!

Vanmiddag staat de openingswedstrijd van groep H op het programma. Uruguay gaat het opnemen tegen Zuid-Korea. De wedstrijd begint om 14:00 en wordt gespeeld in het Education City Stadium, gelegen in, Al Rayyan. De 40-jarige Fransman Clement Turpin moet de wedstrijd in goede banen zien te leiden. 

De nummer 14 van de wereld, Uruguay, wist zich met enige moeite te plaatsen voor het WK. De ploeg van Diego Alonso wisten 28 punten te behalen uit achttien wedstrijden en eindigde daarmee op de derde plaats. De Uruguayanen wisten acht wedstrijden te winnen. Daarnaast wisten ze vier keer gelijk te spelen en zes keer te verliezen. In deze wedstrijden wisten ze 22 keer te scoren en moesten ze ook 22 goals incasseren. De topscorer van Uruguay was Luis Suárez, hij wist acht keer het net te vinden. 

De tegenstander, Zuid- Korea, had wat minder moeite met het plaatsen voor het Wereldkampioenschap in Qatar. De ploeg van Paulo Bento wist 23 punten te behalen  uit tien wedstrijden en eindigde daarmee op de tweede plaats. De Zuid-Koreanen wisten zeven wedstrijden te winnen. Daarnaast werd er twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren. In deze wedstrijden wisten ze dertien keer te scoren en kregen ze slechts drie doelpunten tegen. 

Dit is de vijfde onderlinge wedstrijd tussen Uruguay en Zuid-Korea. De vier voorgaande edities eindigde drie keer in het voordeel van Uruguay en één keer in het voordeel van Zuid-Korea.