Italiaan in vorm verplettert deze Spaanse veteraan!

In Basel staan Musetti en Ramos in de eerste ronde tegen elkaar. Musetti is volgens de bookmakers de favoriet, wat in onze ogen zeer logisch is. De Italiaan won vorige week het ATP-toernooi in Napoli, waar hij in de finale Berrettini versloeg met 7-6/6-2. Ook in de eerdere rondes van het toernooi moest de Italiaan geen enkele set afgeven. De week ervoor bereikte Musetti ook al de halve finale in Florence, maar toen bleek Auger-Aliassime te sterk.

Ramos kennen we als een echte gravelspeler. Dit zien we ook terug in zijn resultaten. De Spanjaard wist van zijn laatste 9 wedstrijden op hardcourt er slechts 2 te winnen. Vorige week was de nummer 40 van de wereld actief in Napoli, maar werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld door de nummer 95 van de wereld Borges. Ook in Gijon en Astana kwam Ramos niet verder dan de eerste ronde.

Gezien de vorm van beide heren verwachten we een simpele zege voor Musetti. Met het tennis wat hij de afgelopen weken laat zien, moet hij instaat zijn om Ramos in de problemen te brengen. We kiezen voor ‘under 20.5 games’, omdat we 2 vroege breaks verwachten.