Ballon D’Or winnaar scoort in doelpuntrijke topper voor ruim 2 keer je inzet!

Zaterdagavond 21.00 uur, tijd voor een topwedstrijd in LaLiga. In het Estadio Santiago Bernabéu, wat plaats biedt aan maar liefst 81.044 toeschouwers, spelen Real Madrid en Sevilla een wedstrijd in de elfde speelronde van La Liga. Alejandro Hernández is de arbiter van dienst.

Real Madrid gaat aan kop in La Liga, nadat het vorige week 3-1 won in El Clásico van FC Barcelona. De ploeg van coach Carlo Ancelotti is dan ook in goeden doen, en pakte in de laatste 5 competitieduels 13 van de 15 punten. Daarin scoorde het 10 keer en kreeg het 3 goals tegen. Real Madrid heeft veel scorend vermogen, Benzema, Valverde en Vinicius scoorden dit seizoen al 5 keer. Ook Rodrygo is het vermelden waard, hij droeg al 8 keer direct bij aan een goal met 4 goals en 4 assists. Tot slot staat Real Madrid in groep F van de Champions League aan kop en is het al zeker van overwintering.

Sevilla heeft dit seizoen nog meer moeite en staan op een teleurstellende twaalfde plek op de ranglijst. De rood-witten wisten in 10 wedstrijden pas 10 punten te verzamelen, door 10 keer te scoren en al 15 goals tegen te krijgen. De ploeg van Jorge Sampaoli heeft dus nog een hoop werk te verzetten wil het volgend seizoen weer actief zijn in Europa. Het overwinteren in deze editie van de Champions League lijkt niet mogelijk. Sevilla staat momenteel derde in de poule met pas 2 punten uit 4 wedstrijden, de achterstand op nummer twee Dortmund bedraagt 5 punten. Om toch nog door te kunnen in de Europa League moet het FC Kopenhagen achter zich zien te houden, die op dit moment óók 2 punten hebben.

De topper tussen Real Madrid en Sevilla is een garantie voor doelpunten, zo leren we van de rijke geschiedenis tussen beide clubs. Sinds 2015 werden er 19 duels tussen de Spaanse topclubs afgewerkt, in 17 van deze wedstrijden werden er meer dan 2.5 goals gemaakt. Wij verwachten dan ook een doelpuntrijke zege van Real Madrid. Daarnaast denken we dat kersverse Gouden Bal-winnaar Benzema deze prijs viert met een doelpunt.