Ploeg uit de hoofdstad sluiten aan bij de top voor ruim 3 keer je inzet!

Het is weer tijd voor een doordeweekse pot voetbal in de nationale competitie. Atlético Madrid zal het thuis gaan opnemen tegen Rayo Vallecano. De wedstrijd wordt om 21:00 afgetrapt in het Metropolitano Stadium. In dit stadion kunnen welgeteld 68.456 bezoekers de wedstrijd bekijken.

Atlético Madrid heeft een prima seizoen tot nu toe. Er werd zes keer gewonnen in La Liga, één keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Van groot concurrent Real Madrid werd verloren en van Villarreal. Met 19 punten uit 9 wedstrijden staat Atlético op een derde plek, onder Barcelona en Real Madrid. In de Champions League gaat het een stuk minder voor de Madrilenen. Er werd pas één keer gewonnen. Daarnaast speelden ze één keer gelijk en verloren ze twee keer. De ploeg van Diego Simeone verloor de laatste drie wedstrijden niet.

Rayo Vallecano, is de nummer 10 van de competitie. Ze wisten dit seizoen drie keer te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren vier wedstrijden. In deze 9 wedstrijden wist de ploeg van Andoni Iraola tien keer te scoren en moest het twaalf keer incasseren. Al met al een prima seizoen tot dusver voor de ploeg uit Madrid.

Vanaf het stadion van Vallecano is het zo’n 13 minuten rijden naar het Metropolitano. Beide teams liggen dus erg dicht bij elkaar. Het verschil in kwaliteit is echter een stuk groter. De laatste zes onderlinge edities werden allemaal gewonnen door Atlético. Daarnaast werd in de laatste vijf edities niet veel gescoord, zo eindigde alle vijf wedstrijden in minder dan tweeënhalf doelpunten.

Wij denken dat Atlético voor de 7e keer op rij wint van Vallecano, en dat het weer een wedstrijd wordt met weinig doelpunten.