De derby della madonnina zorgt voor een verdubbeling van je inzet!

Nadat we gister een nagelbijtende classico hebben gezien, staat er ook vandaag een derby op het programma. Deze derby zal doorgaan in Italië, waar de derby della madonnina gespeeld zal worden. We hebben het over de wedstrijd tussen AC Milan en Inter, respectievelijk nummer 2 en 1 van het klassement.

Inter is aan een fantastisch seizoen bezig. In de Champions League zijn ze in de 8ste finale op het nippertje uitgeschakeld met penalty’s door Atletico. In de competitie staan ze met nog 6 wedstrijden te gaan 14 punten voor op achtervolger AC Milan. De vorm is eigenlijk heel het seizoen al top, zo pakten ze in de laatste 14 wedstrijden 38/42. In deze 14 wedstrijden wonnen ze onder andere van Juve, Roma en Atalanta. Met spelers als Barella en Lautaro Martinez beschikken ze over enorm veel kwaliteit.

AC Milan kan met de 2de plaats ook niet ontzettend ontevreden zijn. Over hun parcours in Europa kunnen ze wel enigszins ontevreden terugkijken. Afgelopen week werden ze namelijk uitgeschakeld door Roma. Zowel in Milaan als in Rome verloor de ploeg van Pioli. Ook de vorige speeldag in de eigen competitie was teleurstellend. Ze moesten in Sassuolo een 3-1 achterstand goedmaken, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde op een 3-3 gelijkspel. De heenwedstrijd tussen de ploegen uit Milaan eindigde in een 5-1 overwinning voor Inter. We verwachten dat ze vandaag wederom te sterk zullen zijn.