Duitser scoort in doelpuntrijke pot voor bijna 5 keer je inzet!

In de Bundesliga wordt speelronde 10 vandaag afgesloten door een wedstrijd tussen twee ploegen die bovenin meedraaien. Bayern München, de regerend kampioen zal het gaan opnemen tegen de verrassende nummer 2 van de competitie, SC Freiburg. De wedstrijd wordt om 19:30 afgetrapt in het Allianz Stadium.

Bayern München beleeft een bewogen seizoen. In de Champions League werden alle 4 de wedstrijden gewonnen, tweemaal van Viktoria Plzeñ, één keer van zowel Barcelona als Inter Milan, wat een uitstekende prestatie is. In de competitie gaat het wat moeizamer. Die Rekordmeister won vier wedstrijden, speelde ook vier keer gelijk en verloor één wedstrijd. Daarmee staat de ploeg van Julian Nagelsmann na negen wedstrijden op de 5e plek. Bij winst vandaag kunnen ze echter weer naar de 2e plek stijgen en Freiburg voorbij gaan.

Leroy Sané wist dit seizoen al vier keer te scoren in de Bundesliga. De laatste twee wedstrijden wist hij een doelpunt mee te pakken voor de Duitse grootmacht. Daarnaast wist de Duitser in de Champions League tegen Viktoria Plzeñ ruim een week geleden ook tweemaal te scoren.

SC Freiburg heeft een ongelooflijk goed seizoen. Er werd vijf keer gewonnen, daarnaast speelden ze drie keer gelijk en werd er pas één keer verloren. De ploeg van Christian Streich is al 11 wedstrijden ongeslagen. Ook in de Europa League doet Freiburg het er goed, zo werden alle 4 de wedstrijden gewonnen. Daarbij kregen ze pas 1 doelpunt tegen en scoorden ze al 11 keer.

Onderling staan de statistieken allemaal in het voordeel van Bayern München. De laatste 12 onderlinge edities verloor de grootmacht uit München niet van Freiburg. Daarnaast is een belangrijk gegeven dat er altijd veel doelpunten vallen in deze onderlinge pot. De laatste acht edities scoorde zowel Bayern als Freiburg.

Wij denken dat Bayern de tweede plek overneemt in de Bundesliga, en dat Leroy Sané een groot aandeel heeft in het bereiken van de tweede plek. Daarnaast denken wij dat Freiburg wel een doelpuntje zal meepikken.