Topscorer scoort wederom voor 3,5 keer je inzet!

De laatste middag wedstrijd van het weekend wordt gespeeld in het noorden, in Heerenveen. SC Heerenveen zal het gaan opnemen tegen de mannen van PSV Eindhoven. Bas Nijhuis heeft de leiding in het Abe Lenstra Stadion.

SC Heerenveen staat momenteel op een achtste plek. De Friezen wisten in acht wedstrijden, drie keer de winst te pakken, speelden vier keer gelijk en verloren pas één keer. De ploeg scoort weinig doelpunten, maar krijgt er daarentegen ook weinig tegen. Heerenveen scoorde in acht wedstrijden, pas acht keer en kreeg er ook pas zeven tegen. De ploeg van Kees van Wonderen verloor dit seizoen alleen van Ajax, met 5-0. Daarnaast kreeg het alleen tegen Fortuna en FC Twente een doelpunt tegen.

PSV Eindhoven beleeft een mooi seizoen, in zowel de competitie als in Europa. In de Europa League werd er doordeweeks met 1-5 gewonnen van FC Zürich. De ploeg uit de lichtstad staat momenteel tweede, met een winst en een gelijkspel. Alleen de grootmacht Arsenal staat boven hen, met zes punten uit twee wedstrijden. In de competitie staan de Eindhovenaren op de derde plek. Er werden zes wedstrijden gewonnen en twee wedstrijden verloren. De ploeg van Ruud van Nistelrooy scoorde al 28 keer en kreeg 13 doelpunten tegen.

Cody Gakpo is in topvorm. Hij scoorde in de competitie al acht keer, daarnaast scoorde hij in de Europa League al drie keer, waarvan twee gescoord werden in de afgelopen wedstrijd.

Onderling verloor PSV de afgelopen acht edities niet van Heerenveen, daarnaast eindigde de wedstrijd vaak in een doelpuntrijke pot. Van de laatste acht edities vielen er in zeven wedstrijden meer dan tweeënhalf doelpunten.

Wij denken dat PSV wint, mede door een doelpunt van Cody Gakpo, in een doelpuntrijke pot.