Tadej Pogacar weet nog eens wat winnen is na een zeer anoniem WK!

Tre Valli Varesine is een koers die uit drie verschillende delen bestaat. Ten eerste wordt er via startplaats Busto Arsizio koers gezet richting Varese, waar we twee lokale parcoursen krijgen, die respectievelijk acht en twee keer bedwongen moeten worden.

Dit zorgt zoals altijd voor de nodige hoogtemeters, die verdeeld worden over beklimmingen als de Casbeno (2,5 kilometer aan 4,9 procent), Montello (2 kilometer aan 5,2 procent) in de eerste ronde en Morosolo (1,6 kilometer aan 7,8 procent) en Casciago (1,6 kilometer aan 5 procent) in de tweede lokale ronde.

Na de laatste keer Casciago is het nog tien kilometer tot de meet, maar vergis je niet: ook in de laatste vijf kilometer gaat het nog irritant omhoog.

Waar Tadej Pogacar start is hij doorgaans topfavoriet, en dat is voor deze Tre Valli Varesine niet anders. Hij vindt in Italië een parcours op zijn maat en zal gebrand zijn de overwinning te nemen, nadat hij zaterdag in de Giro dell’Emilia gladjes uit het wiel werd gereden door Enric Mas. Ploegmaats bij UAE Team Emirates João Almeida, Rafal Majka en Davide Formolo kunnen profiteren van de aanwezigheid van hun Sloveense kopman.