Manchester City aanvoerder geeft een assist bij de Rode Duivels voor ruim twee keer je inzet!

Vanavond staat er om 20:45 een wedstrijd klaar tussen België en de ploeg van aanvoerder Gareth Bale, Wales.

België heeft zich al geruime tijd weten te plaatsen voor het WK. De Rode Duivels kunnen in de Nations League nog steeds nummer 1 positie overnemen, er moet dan wel gewonnen worden van zowel Wales, als van de Nederlanders aankomende zondag. De ploeg van Roberto Martinez wist de vorige editie uit bij Wales niet te winnen, er werd met 1-1 gelijkgespeeld. De Belgen met onder meer Kevin de Bruyne zou respectievelijk moeten winnen van Wales, gezien het verschil in selectie. Laatst genoemde speler wist dit seizoen al 8 assists aan zijn ploeggenoten te geven in welgeteld 9 wedstrijden, een fantastische statistiek voor de aanvoerder van Manchester City.

Wales heeft het zwaar in league A van de Nations League, er werd nog geen één keer gewonnen. Nederland was tweemaal te sterk voor Welshmen, ook Polen was te sterk. Er werd thuis alleen gelijk gespeeld tegen de Belgen. De Welshmen zullen ondanks de mindere fase in de Nations League toch gebrand zijn om punten weg te snoepen in België, want ondanks dat ze in de Nations League alleen voor handhaving spelen, staat er ook voor de Welshmen een WK te wachten. De Play-offs waren voor Wales een groot feest, zo wisten zij van Oostenrijk en Oekraïne te winnen en daarmee plaatsten zij zich voor het WK.

Gezien de kwaliteit die de Rode Duivels hebben en met name Kevin de Bruyne, denken wij dat KDB zeker een assist zal gaan geven aan zijn ploeggenoten.