Wimbledon-winnares in de problemen!

Rybakina mag het in Slovenië opnemen tegen Tsurenko. De Wimbledon-winnares zal weten dat dit geen gemakkelijke opdracht zal zijn, aangezien ze in juni nog verloor tegen de Oekraïense. Toen eindigde de wedstrijd op 1-6/7-5/6-3 in het voordeel van Tsurenko.

Rybakina behaalde wisselende resultaten dit hardcourt-seizoen. In Cincinnati behaalde ze de kwartfinale, maar op de US Open stelde ze flink teleur door in de eerste ronde in straight sets te verliezen tegen de nummer 103 van de wereld Burel. Deze week is ze opnieuw niet overtuigend. De eerste ronde was al bijna haar eindstation, aangezien ze 6-7/6-4/7-6 won van de nummer 173 Siegemund. Woensdag stond de Kazachse 4-0 achter in de eerste set, waarna ze de wedstrijd wist om te draaien en nog met 6-4/6-1 won.

Voor Tsurenko is dit nog maar het 2de toernooi op hardcourt in de afgelopen maanden. Op de US Open werd ze al in de eerste ronde uitgeschakeld, maar dit was dan ook tegen de nummer 4 van de wereld Badosa. Deze week laat ze prima tennis zien, wat resulteerde in een 6-1/4-6/6-4 overwinning tegen Ruse en een 7-5/7-6 overwinning tegen Alexandrova.

Gezien de matige vorm van Rybakina, en de prima resultaten van Tsurenko, verwachten we vandaag een spannende wedstrijd. De wedstrijd mag gewonnen worden in 2 sets, 1 lange set zorgt ervoor dat deze lijn goed zal zijn.