Linette kent geen problemen met Selekhmeteva voor bijna 2 keer je inzet!

Linette en Selekhmeteva, respectievelijk nummer 67 en 142 van de wereld, mogen het vandaag tegen elkaar opnemen voor een plek in de kwartfinale van het WTA-toernooi in India. Selekhmeteva wist in de eerste ronde simpel de nummer 197 van de wereld te verslaan met 6-3/6-1. Als we naar het jaar van Selekhmeteva kijken, zien we dat ze vooral actief is op challengers en ITF-toernooien. De Russische deed wel mee aan de kwalificatie van de US Open, maar daar werd ze in haar eerste wedstrijd al verslagen door Blinkova.

Linette is doorgaans actief op WTA-toernooien, waardoor het geen verrassing is dat ze hier vandaag staat. De Poolse versloeg in haar eerste ronde de nummer 125 van de wereld met 6-4/6-0. De afgelopen weken laat Linette goed tennis zien. In Cleveland werd ze in de kwartfinale met 6-4/6-3 uitgeschakeld door de uiteindelijke toernooiwinnares Samsonova. Op de US Open had ze met Pliskova in de eerste ronde een zeer lastige loting. Linette wist het nog zeer spannend te maken, maar verloor uiteindelijk met 6-2/4-6/7-6.

We verwachten dat Linette op basis van niveauverschil vandaag de overwinning over de streep zal trekken.