Wie pakt de koppositie in groep D?

Vanavond om 18:45 staat de 2e speelronde van de Champions League al weer op het programma. Sporting CP en Tottenham Hotspur begonnen allebei met een fraaie overwinning in de 1e speelronde. Dinsdagavond zal tenminste een van hen echter puntverlies lijden, als de Portugezen en de Engelsen tegenover elkaar staan in het Estadio Jose Alvalade in Lissabon!

Sporting CP begon vorige week direct sterk aan zijn nieuwe avontuur in de Champions League door met 0-3 te winnen bij Eintracht Frankfurt. Voormalig Tottenham Hotspur jeugdspeler Marcus Edwards was de grote man aan de kant van de Portugese.

De jonge Engelsman opende in de 65e minuut de score en fungeerde enkele minuten later als aangever bij de 0-2 van Trincao. In de slotfase zorgde invaller Nuno Santos voor het slotakkoord.

Het gaat dus lekker met Sporting, dat afgelopen weekend met een overtuigende 4-0 overwinning op Portimonense een prima voorbereiding kende op de topper tegen Tottenham Hotspur. Trainer Ruben Amorim heeft echter kopzorgen over zijn defensie. Voormalig Feyenoord-verdediger Jeremiah St. Juste ontbreekt sowieso, terwijl ook de inzetbaarheid van Goncalo Inacio en Luis Neto twijfelachtig is.

Met een 2-0 overwinning op Olympique Marseille begon ook Tottenham Hotspur sterk aan een nieuw seizoen van de Champions League.

 De Engelsen hadden het lange tijd behoorlijk lastig tegen de Fransen, maar in het laatste kwartier maakte zomeraankoop Richarlison zijn prijskaartje waar door tweemaal toe te slaan.

Met vijf overwinningen en twee gelijke spelen is de formatie van Antonio Conte dit seizoen nog steeds ongeslagen.

Met het zelfvertrouwen zit het dus wel goed bij Tottenham Hotspur.

Daarnaast heeft de club uit Londen kunnen genieten van wat extra rust, want vanwege het overlijden van koningin Elizabeth werd de kraker tegen Manchester City uitgesteld. Conte hoeft dus niet te rouleren en zal waarschijnlijk kiezen voor dezelfde namen als vorige week tegen Olympique Marseille.

Wij verwachten daarom dit de Spurs fitter aan de aftrap zullen verschijnen en veder ook meer kwaliteit in de ploeg hebben en dus deze uitwedstrijd zullen winnen.

Live Betting NL - de #1 op live wedden