Haddad Maia op weg naar de titel!

In de eerste ronde op het WTA-toernooi in Slovenië staat er vandaag een topmatch op het programma. Tauson en Haddad Maia, respectievelijk nummer 57 en 15 van de wereld, nemen het tegen elkaar op. Haddad Maia is aan een fantastisch jaar bezig, de Braziliaanse wist in de laatste 3 maanden 2 WTA-titels te pakken. Ook bereikte ze in Toronto nog de finale, waar ze verloor tegen voormalig grand slam winnaar Haleb. De nummer 15 van de wereld versloeg al veel toppers, waaronder Bencic en Swiatek. Beide versloeg ze op het hardcourt in Canada.

Tauson heeft het de laatste tijd wat moeilijker. Zo verloor ze 4 van haar laatste 5 wedstrijden, waaronder een eerste ronde van de kwalificatie. Als we enkel kijken naar de WTA-toernooien die de Deense speelde, zien we dat ze slechts 1 wedstrijd van de laatste 9 wist te winnen. Begin augustus speelde Tauson ook nog een challenger-toernooi, maar daar werd ze uitgeschakeld in de kwartfinale.

Gezien het niveau wat beide dames de laatste tijd laten zien, verwachten we een zege voor Haddad Maia.