Swiatek domineer en wint opnieuw!

Swiatek en Niemeier, respectievelijk nummer 1 en 108 van de wereld, staan vandaag tegenover elkaar in de 8ste finale van de US Open. Swiatek is misschien niet meer zo dominant als enkele maanden geleden, maar ze laat nog steeds fantastisch tennis zien. Met dat goede tennis wist ze de eerste 3 rondes dan ook makkelijk te winnen. Paolini, Stephens en Davis versloeg ze in 2 sets. In de vorige ronde stond ze tegenover Davis, waar ze haar langste partij tot nu toe tegen speelde. De wedstrijd eindigde in 6-3/6-4.

Ook Niemeier heeft nog geen set verloren dit toernooi. Dit is zeer knap, aangezien ze midden augustus nog de eerste ronde in een ITF-toernooi verloor. Deze week won ze 7-6/6-4 van Kenin, 6-4/6-3 van Putintseva en 6-4/7-6 van Zheng. Haar parcours verliep dus niet zonder moeilijkheden.

We verwachten dat het kwaliteitsverschil tussen deze dames te groot zal zijn en dat Swiatek simpel wint.