Mooie wedstrijden op het WK volleybal voor 5.4 keer je inzet!

Op het WK volleybal zijn we vandaag bezig aan de laatste speeldag van de groepsfases. Er staan nog 2 spannende wedstrijden op het schema met in groep E Canada tegen Turkije en in groep F Iran tegen Nederland.

In groep E spelen Canada en Turkije voor de 2de plek. Deze plek geeft garantie om door te stoten naar de volgende ronde. De 1ste plek in die groep staat al vast en die is voor Italië. Tussen Canada en Turkije verwachten we dan ook een zeer spannende pot. Niemand zal het cadeau geven. Voor deze pot verwachten wij dan ook 4 sets of meer.

In groep F spelen Nederland en Iran nog voor de eerste plaats. De eerste in de poule krijgt dan ook een op papier makkelijkere loting in de volgende ronde. Beide teams zijn al wel zeker van een tweede rond want Argentinië kan niet meer over hun springen. Hierbij verwachten we dus een beetje hetzelfde als de wedstrijd hierboven en dat is dat geen één van beide ploegen de overwinning cadeau zal geven. We denken dan ook dat hier 4 of meer sets gespeeld gaan worden.

In groep A treft leider Servië het nummer 2 in de groep Tunesië, ook nog in groep A speelt het nummer 3 in de stand Oekraïne tegen de vierde en laatste in de stand Puerto Rico. Servië heeft geen kind aan Tunesië en zal zich via een 3-0 zege veilig stellen van groepswinst. Ook Oekraïne zal weinig tegenstand verwachten van Puerto Rico en zal volgens ons dankzij een 3-0 alsnog over Tunesië springen en wordt zo nog tweede in de groep.

De laatste match van de avond is er terug eentje in groep E. Deze wordt gespeeld tussen Italië en China. Over deze wedstrijd kunnen we lang en kort praten maar groepsleider Italië zal het vrij simpel hebben met de laatste in de groep China en wint deze wedstrijd wederom met 3-0.