Wedtips Pyramids-El Gouna

Op dinsdagavond wordt er niet alleen in de Europese top gespeeld. In Egypte staat Pyramids-El Gouna op het programma. Een pot die niet bijster interessant is, tot je er beter naar kijkt. Wat deze pot zo interessant maakt en de mooiste wedtips bij Pyramids-El Gouna lees je hier!

Wedtips Pyramids-El Gouna

  • Pyramids wint 1.52
  • Pyramids wint & BTS ‘Ja’ 3.70
  • Correct score 2-1 8.00

In de laatste wedstrijd van het seizoen tussen Pyramids en El Gouna staat er enkel voor de bezoekers nog iets op het spel. Maar, de thuisploeg wil voor eigen publiek niet afgaan. Iets dat de laatste weken wel goed zit. Pyramids won de laatste zeven wedstrijden op rij in eigen huis. Dat in tegenstelling tot tegenstander El Gouna, dat buitenshuis al 12 wedstrijden op rij niet meer heeft gewonnen.

Uit de onderlinge ontmoetingen valt wel op te maken dat de beide ploegen niet voor elkaar onderdoen. De laatste negen onderlinge ontmoetingen viel er een doelpunt aan beide kanten en de laatste twee ontmoetingen eindigden beide in 2-1 voor.. Pyramids. Een duidelijk signaal?

In eigen huis nagenoeg onverslaanbaar

Er staat nog slechts één wedstrijd op het programma en het is duidelijk waar Pyramids voor ging: de tweede plek. Het verschil met Al Ahly, dat al uitgespeeld is, is één punt; doel behaald. Maar, Pyramids wil het seizoen voor eigen publiek natuurlijk goed afsluiten. Dat eigen publiek wordt de laatste weken aardig verwend.

Pyramids is in eigen huis namelijk nagenoeg onverslaanbaar. De ploeg won de laatste zeven wedstrijden in eigen huis, waarvan zes duels in de competitie. Daarmee speelt de eigen grond een belangrijke rol in de prestatie dit seizoen. De allerlaatste wedstrijd voor eigen publiek wil Pyramids natuurlijk nog even laten zien wat het kan.

Buitenshuis al maanden op zoek naar driepunter

Tegenstander El Gouna is nog niet klaar. Integendeel, er moet gevreesd worden voor degradatie. De bezoekers staan op de 16e positie, terwijl de nummer 17 slechts drie punten achterstaat en de nummer 15 nog twee punten voorsprong geniet. Er is dus nog genoeg om voor te spelen. De vraag is of El Gouna buitenshuis genoeg kan laten zien om degradatie te voorkomen.

De bezoekers presteren buitenshuis namelijk dramatisch. Over het hele seizoen zijn er pas drie wedstrijden gewonnen buitenshuis. De laatste maanden moet er lang worden gewacht op een driepunter. El Gouna weet al 12 wedstrijden op rij buitenshuis niet te winnen.

El Gouna weet al 12 wedstrijden buitenshuis niet te winnen

De trend in onderlinge ontmoetingen

Naast de vorm en belangen aan beide kanten, is er nog een aspect om mee te nemen: de onderlinge resultaten. Daar valt met name op dat de ploegen dicht bij elkaar liggen. De laatste negen onderlinge ontmoetingen, die teruggaan tot 2014, werd er in alle wedstrijden door beide ploegen gescoord. Dat én de huidige vorm van beide ploegen, neigt verdacht veel naar een overwinning van Pyramids met een doelpunt aan beide kanten.

Meer tips lezen? 👇