Bundesliga double | Doelpuntrijke affiches voor 3 keer je inzet

In Duitsland is de Bundesliga drie speelronden onderweg en hebben Freiburg en Bochum speelronde vier afgetrapt. De Zaterdag staat altijd in het teken van de Bundesliga. Op die dag worden er flink wat potjes afgewerkt. Deze speelronde mogen we doelpunten verwachten, zeker bij een aantal potjes. Waarom? Dat lees je in de Bundesliga double!

Bundesliga double

  • BTS ‘Ja’ en meer dan 2.5 doelpunten bij Hertha BSC-Dortmund en TSG Hoffenheim-FC Augsburg @2.98

Alles wijst erop dat de wedstrijden tussen Hertha BSC en Dortmund en tussen Hoffenheim en FC Augsburg de meest doelpuntrijke potjes van deze speelronde worden. Althans, het zijn goede kanshebbers.

Bij Dortmund is de voornaamste reden de matige defensie, terwijl er voorin voldoende kwaliteit is. Bij Hoffenheim en Augsburg spreken de cijfers van de eerste wedstrijden dit seizoen en de onderlinge ontmoetingen boekdelen. Spektakel gegarandeerd!

Hertha BSC-Borussia Dortmund

Hoewel Julian Nagelsmann vertrokken is bij Dortmund, is het dit seizoen behoorlijk nagelbijten. Dat heeft alles te maken met de zwakke defensie van de Duitse topploeg. Hoewel het merendeel van de wedstrijden dit seizoen werd gewonnen (twee van de drie), gaat het maar moeizaam. 

Tegen Bayer Leverkusen wist Dortmund de gelederen nog gesloten te houden, iets dat later niet meer lukte. Freiburg wist in eigen huis het net te vinden via Michael Gregoritsch in de 35e minuut. In dat duel wist Dortmund nog maar net een nederlaag te voorkomen. Dat lukte niet tegen Werder Bremen. De ploeg van Edin Terzic stond geruime tijd op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar gaf deze binnen 6 minuten uit handen om de wedstrijd met 2-3 te verliezen. 

Kortom, het is achterin een gatenkaas, terwijl voorin voldoende stootkracht is. Het ideale recept voor doelpuntrijke wedstrijden.

Borussia Dortmund kreeg in de laatste 2 wedstrijden 4 doelpunten tegen

Hoffenheim – FC Augsburg

Het affiche tussen Hoffenheim en FC Augsburg kan niet anders dan doelpuntrijk worden. Daar zijn in ieder geval meerdere signalen voor. Allereerst de eerste wedstrijden van beide ploegen dit seizoen. Hoffenheim won twee van de drie wedstrijden en scoorde daarin maar liefst zeven keer. De ploeg moest daarentegen ook drie keer de bal uit het eigen doel vissen. 

Augsburg is iets minder sterk begonnen. De ploeg won slechts één wedstrijd. Wel scoorde Augsburg in twee van de drie wedstrijden, een totaal van drie doelpunten. In die drie wedstrijden moest de bal maar liefst zes keer uit het eigen doel gevist worden.

Met deze cijfers is dit een ontmoeting tussen de nummer drie en vier als het gaat om het gemiddeld aantal doelpunten in een wedstrijd. Hoffenheim ziet gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd, Augsburg 3.3. 

Ook de onderlinge ontmoetingen wijzen op een doelpuntrijke ontmoeting. In vijf van de laatste zes ontmoetingen viel er een doelpunt aan beide kanten. In de laatste acht wedstrijden vielen er meer dan 2,5 doelpunten.

In 5 van de laatste 6 ontmoetingen viel BTS 'Ja' en meer dan 2.5 doelpunten

Meer tips lezen? 👇