RUIM 3 KEER JE INZET MET DEZE COMBI!

Gladbach gaat voor volgende thuis overwinning!

In het Borussia-Park krijgt Borussia Mönchengladbach vrijdagavond bezoek van Hertha Berlin. De thuisclub kwam dit nieuwe seizoen in de Bundesliga sterk uit de startblokken, terwijl de bezoekers nog wachten op hun eerste overwinning.

Met vier punten uit de eerste twee speelrondes kan Borussia Mönchengladbach terugkijken op een prima competitiestart. Toch overheerste afgelopen weekend de teleurstelling, nadat Gladbach op bezoek bij promovendus Schalke 0-4 een 1-2 voorsprong weg gaf in blessuretijd waardoor het nog 2-2 werd.

De voortekenen op een goed seizoen zijn er dus bij Borussia Mönchengladbach, dat het afgelopen seizoen eindigde op een 10e plaats. Met name de voorhoede maakt veel indruk, want behalve Hofmann is ook het Franse duo Alassane Plea en Marcus Thuram al vroeg in het seizoen in topvorm. Het enige nadeel is dat Lars Stindl nog steeds geblesseerd is.

Hertha Berlin pakte vorige week zijn eerste punt van het seizoen door met 1-1 gelijk te spelen tegen Eintracht Frankfurt. Kevin-Prince Boateng zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten in de tweede helft een hoop kansen kregen op de winnende treffer, maar die bleef dus uiteindelijk uit. De hoofdstedelingen speelden een stuk beter dan tijdens de 1e speelronde tegen stadsgenoot Union Berlin, toen zij met 3-1 verloren.

Hertha Berlin lijkt dus opnieuw een lang en zwaar seizoen tegemoet te gaan, vorig seizoen eindigde het op een 16e plaats maar wist het via de play offs hun plek in de Bundesliga te behouden. Een van de hamvragen is in hoeverre Boateng zich kan schikken in een reserverol, want na de komst van Jean-Paul Boetius is de concurrentie alleen maar toegenomen. Ook reservedoelman Rune Jarstein zorgde vorige week voor problemen. Hij werd tegen Eintracht Frankfurt disciplinair geschorst na commentaar op zijn keeperstrainer.

Wij verwachten dat Borussia Mönchengladbach meer kwaliteit in de selectie heeft en dat ze deze thuis wedstrijd zullen winnen.

Lyon wil winstreeks door zetten in eigen huis!

Vrijdag avond 21:00 neemt het Olympique Lyon van Peter Bosz het op tegen Troyes.

Olympique Lyon heeft ruimschoots de tijd gehad om na te genieten van de 2-1 overwinning op promovendus Ajaccio tijdens de eerste speelronde van de Ligue 1. Het uitduel tegen Lorient werd namelijk uitgesteld vanwege lokaal noodweer, met als gevolg een totaal onbespeelbaar speelveld. Bij Lyon kunnen ze dus in elk geval nog steeds zeggen dat zij zonder puntverlies zijn en worden gezien als een van de voornaamste uitdagers om de competitie te winnen van de topfavoriet Paris Saint-Germain.

Maar dan zullen ze het dit seizoen wel beter moeten doen want het afgelopen jaar eindigde ze op een beschamende 8e plaats en spelen ze dit seizoen dus geen europees voetbal, wat dan weer gunstig kan zijn met het oog op de competitie.

Olympique Lyon wist deze zomer in elk geval publiekslieveling Alexandre Lacazette te overtuigen tot een terugkeer naar het Groupama Stadium. Met een goal en een assist had de aanvaller een geweldige rentree en hielp hij de ploeg van Peter Bosz aan zijn vijfde thuisoverwinning op rij in de Ligue 1. Olympique Lyon kreeg in al die duels echter telkens tenminste een tegentreffer om de oren en moet het vrijdagavond stellen zonder de geschorste doelman Anthony Lopes.

Troyes dat het afgelopen seizoen op de 15e plaats eindigde is sinds enkele jaren in de handen van The City Group, dat ook Manchester City in handen heeft. In tegenstelling tot de Engelsen zwemmen de Fransen niet in het geld. De ploeg uit Noord-Frankrijk wist vorig seizoen slechts op het nippertje te ontsnappen aan degradatie en gaat ook dit seizoen met nederlagen tegen Montpellier 3-2 en Toulouse 0-3 weer een zwaar seizoen tegemoet. Met name vorige week tegen de ploeg van Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Thijs Dallinga kwam Troyes er amper aan te pas.

Natuurlijk is het seizoen nog lang, maar Troyes heeft simpelweg erg weinig kwaliteit om hoopvol te kunnen zijn. Routinier Adil Rami moet de ploeg leiding geven, maar kan het eigenlijk zelf niet meer belopen. Daarnaast kampt Abdu Conte al een lange tijd met een spierblessure. Ook de inzetbaarheid van Andreas Bruus is twijfelachtig.

Wij verwachten daarom dat Lyon ook deze thuis wedstrijd zal winnen.

Sevilla in eigen huis op zoek naar revanche!

Sevilla kende niet bepaald een goede openingswedstrijd van dit seizoen en bleef met lege handen achter na een 2-1 nederlaag op bezoek bij Ossasuna.

In het vorige seizoen eindigde Sevilla op een knappe vierde plaats in de La Liga, waarmee het zich wist te kwalificeren voor de Champions League. Echter hoopt het komend seizoen in een nieuwe jaargang onder trainer Julen Lopetegui op meer Europees succes. Afgelopen seizoen hield dat namelijk al in de achtste finale van de Europa League op, waar het werd uitgeschakeld door West Ham United. Met aanwinsten als Alex Telles, Marcao en Isco hoopt de club in ieder geval meer individuele kwaliteit en defensieve sterkte aan de selectie toe te voegen. Vooral het laatstgenoemde deed Sevilla de das om in de openingswedstrijd tegen Osasuna. Daarin ging het ondanks een vroege goal van Rafa Mir ten onder.  Alex Telles debuteerde tien minuten voor het einde van de wedstrijd, terwijl de andere aanwinsten geen minuten kregen.

Real Valladolid zou je nog kunnen kennen van haar jaar in La Liga in 2020/21. De club degradeerde echter na slechts 5 van de 38 wedstrijden te winnen en raakte sterke spelers als Marcos André kwijt, waarna het in La Liga 2 moest strijden om promotie. Uiteindelijk eindigde de club met een gelijk puntenaantal maar een net wat slechter doelsaldo achter Almeria. Echter promoveren de eerste twee teams, waardoor de club als nog naar de La Liga ging. Met de komst van spelers als Sergio Escudero, Sergio Asenjo en Monchu heeft het duidelijk spelers aangetrokken die op dit niveau meekunnen, maar daar was in het openingsduel tegen Villarreal minder van te zien. Pacheta stuurde zijn team met een 5-4-1 formatie het veld in maar dat mocht niet baten en verloor met 0-3 in eigen huis van Villarreal. Ondanks een ongeslagen voorbereiding waar het in vier van de zes wedstrijden de nul hield lijkt er nog een hoop werk aan de winkel.

Wij verwachten dat Sevilla in eigen huis geen probleem zal hebben met Real Valladolid en wint.