Honka houd de punten thuis tegen de op 2 na laatste in de stand!

Op de 18de speeldag van groep B in de Finse 2de klasse ontvangt het nummer 6 in de stand Honka Akatemia het nummer 11 en tevens op na 2 na laatste in de stand EPS in eigen huis.

Met 12 punten uit 8 wedstrijden is Honka een ploeg die het absoluut niet slecht doet in eigen huis. Het heeft zelfs in zijn laatste 6 thuiswedstrijden maar 1 keer verloren. Het won 3 keer en de andere 2 keer kwam het neer op een puntendeling. Wat wel opvalt is dat Honka in hun 8 thuiswedstrijden al 17 tegendoelpunten heeft weten te slikken. Ze halen dus aardig wat punten in eigen huis maar verdedigend staat het nog niet op punt allemaal.

EPS daarentegen is een ploeg die absoluut niet graag op verplaatsing met slechts 5 punten uit 8 wedstrijden. Sterker nog het verloor zijn laatste 5 uitwedstrijden allemaal. Wat dan wel weer opvallend is, is dat ze in die laatste 5 wedstrijden wel 5 keer wist te scoren. Ondanks de vele nederlagen zijn ze aanvallend zeker en vast niet in slechte doen.

De voorbije 10 onderlinge duels wist EPS nooit te winnen van Honka. En dus is Honka volgens ons de duidelijke favoriet voor vandaag.

We verwachten dus dat vandaag Honka zal winnen en dit terwijl beide teams scoren.