De Witte Leeuwen op bezoek in Amsterdam

De Keuken Kampioen Divisie is afgelopen vrijdag weer van start gegaan. Jong Ajax speelt zijn thuiswedstrijden altijd op maandagavond en komt nu dus nog in actie. Op deze maandagavond komen twee teams in actie die vorig seizoen teleurstellend presteerden. Dit jaar willen ze het ongetwijfeld beter doen. Wie van de twee teams maakt een goede start door gelijk te winnen.

Bij Jong Ajax is het resultaat ondergeschikt aan de ontwikkeling van talent. Desalniettemin draaide het sinds het toetrad op het tweede niveau van Nederland altijd bovenin mee. De zestiende plaats van vorig seizoen zal dan ook als teleurstellend worden ervaren. Met spelers als Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Youri Regeer in de gelederen mag toch meer verwacht worden. Van hen hoopt men in Amsterdam dat zij de aansluiting met de selectie van Ajax dit seizoen definitief gaan vinden. Het is altijd afwachten met welke spelers Jong Ajax aantreed, een ding lijkt wel zeker en dat is het ontbreken van Mohamed Ihattaren. Hij zou te dicht tegen het criminele milieu hebben aangeschuurd, dat beweert John van den Heuvel bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. De misdaadjournalist stelt dat leden van de zogenoemde Mocromaffia bij het beruchte Marengo proces gezien zouden zijn in Ihattaren’s auto. Ihattaren zelf zou verder niet bij criminele activiteiten betrokken zijn. Wel kan je verwachten dat spelers als Lorenzo Luca, Jay Gorter, Mohammed Kudus, Sean Klaiber en Francisco Conceicao mee doen zij spelen niet in de gewonnen uit wedstrijd tegen Fortuna.

Telstar kende een matige voorbereiding.

Het verloor met 2-1 van Cambuur en met 2-0 van Willem II, veder speelde het nog vier keer vriendschappelijk tegen een amateur club waarvan het met 1-0 won tegen IJsselmeervogels en met 2-0 tegen FC Lisse en speelde het nog twee keer gelijk tegen Spakenburg en Exelsior Maassluis 2-2 en 0-0.

Wij verwachten dus dat Jong Ajax deze thuis wedstrijd wint en dat met een paar mogelijke versterkingen uit het 1e het nog wel eens een grote uitslag kan worden.