Alcaraz simpel naar de kwartfinale voor 1.87 keer je inzet!

Alcaraz won vorig jaar zijn eerste ATP-titel in Umag. Nu mag de Spanjaard proberen deze titel te verdedigen. Zijn eerste wedstrijd is tegen Gombos, de Slovaak die 117de staat op de ATP-ranking. Hij verkeerd momenteel niet in zijn beste vorm. Hij verloor namelijk in de kwalificatie tegen de nummer 136, maar kwam als lucky loser terug in het toernooi. Daar wist hij dan weer wel in 3 sets te winnen van Delbonis. Sinds Roland Garros speelt Gombos alleen maar challenger-toernooien, hier doet hij het prima, maar het is een ander niveau dan wat hij vandaag speelt. In de 6 toernooien die hij speelde, werd hij 2 keer uitgeschakeld in de eerste ronde, 2 keer bereikte hij de kwartfinale, 1 keer de halve finale en zijn beste prestatie was de finale in Oostenrijk.

Vandaag zal hij wel een niveau hoger moeten spelen tegen Alcaraz. De Spanjaard bereikte vorige week in Hamburg de finale, waar hij tegen een goed spelende Musetti in 3 sets verloor. Op gravel heeft de nummer 5 van de wereld al ongeveer alle toppers geklopt, inclusief Djokovic en Nadal. We verwachten dan ook dat hij vandaag geen problemen zal hebben met Gombos en simpel zal winnen.