Thiem makkelijk naar de tweede ronde in eigen land!

Dominic Thiem is steeds beter aan het spelen. Vorige week bereikte hij de halve finale in Gstaad, waar hij werd uitgeschakeld door Berrettini. Toch heeft hij de afgelopen 2 weken goed tennis laten zien. Zijn forehand is terug een stuk betrouwbaarder en zijn backhand langs de lijn is een paerl voor het oog. Hij versloeg onder andere Bautista, Ruusuvuoiri en Varillas.

Vandaag neemt Thiem het in eigen land op tegen Shevchenko. De Rus staat 157ste op de ATP-ranking en is dan ook bijna nooit actief op ATP-niveau. Vandaag staat hij in de hoofdtabel als lucky loser, nadat hij in de kwalificatie nog verloor tegen de nummer 159 van de wereld.

We kunnen besluiten dat Thiem een paar niveaus hoger is dan Shevchenko. Hierdoor verwachten we dan ook een simpele overwinning voor de voormalig grand slam winnaar. Het feit dat Thiem in eigen land speelt, geeft hem een extra voordeel.