Garcia zonder problemen voorbij haar landgenote!

Na een goed toernooi in Lausanne, neemt Garcia het nu op tegen haar landgenote Paquet in Palermo. Paquet is niet zo vaak actief op WTA-niveau, ze speelt namelijk vaker ITF en challenger-toernooien. Dit was vorige week ook het geval. Ze verloor de finale in een ITF-toernooi tegen de nummer 158 van de wereld. Natuurlijk is dit een minder goed niveau dan de toernooien waar Garcia actief op is.

Zij is namelijk heel het jaar actief op het hoogste niveau, namelijk WTA-niveau. De nummer 48 van de wereld is zeer goed in vorm. Deze goede vorm begon met een toernooiwinst op het gras in Duitsland, maar vorige week zagen we dat ze de vorm weet door te trekken op het gravel. Ze versloeg bijvoorbeeld Sorribes Tormo in straight sets.

We verwachten dat het kwaliteitsverschil te groot zal zijn tussen beide dames. Garcia speelt vaak tegen betere tegenstanders, waardoor we denken dat ze vandaag in 2 sets zal winnen.