Geen sprake van thuisvoordeel in Zwitserland!

Ritschard mag het in eigen land opnemen tegen de Portugees Sousa. De Zwitser heeft, logischerwijs, een wildcard gekregen voor dit toernooi. Wij denken alleen dat dit zijn enige wedstrijd zal zijn dit toernooi. Ritschard is eigenlijk heel het jaar actief op challenger-toernooien, maar weet daar niet ongelofelijk veel indruk te maken. Zo wist hij bijvoorbeeld geen enkel toernooi te winnen dit jaar.

Sousa is de nummer 60 van de wereld, en is dan weer heel het jaar actief op ATP-toernooien. De Portugees kent een moeilijk jaar, maar wist in mei toch veel indruk te maken in Genève, waar hij de finale in 3 sets verloor van Ruud.

In september speelden beide heren nog tegen elkaar, toen wist Sousa met 6-3/6-2 te winnen. deze wedstrijd werd ook in Zwitserland gespeeld, dus het thuisvoordeel zal hetzelfde blijven. We verwachten dat dit vandaag weer zal gebeuren, en Sousa dus in 2 sets zal winnen. Toch kiezen we voor de game handicap, omdat dit ook nog mogelijk is in 3 sets.