Verdubbel je inzet met de Zweedse dames!

Vandaag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma op het EK voor vrouwen. In groep C is namelijk alles nog mogelijk, aangezien alle 4 de ploegen 1 punt hebben. Zweden mag zeer tevreden zijn met een punt, dat punt hebben ze namelijk tegen Nederland gepakt. Zweden is vandaag terecht favoriet. Ze zijn in principe kwalitatief sterker dan de Zwitsers. Verder is er nog een opvallend feitje. De laatste match die de Zweedse dames in reguliere speeltijd verloren dateert van 7 maart 2020. Een ongelofelijk knappe prestatie dus. In die periode wisten ze te winnen van enkele goede landen, zoals bijvoorbeeld de USA.

Zwitserland speelde gelijk tegen Portugal. Ze stonden na 5 min 2-0 voor, waarna ze eigenlijk heel de match onder lagen. Zweden wist in februari nog met 4-0 te winnen van de Portugezen. Verder hebben de Zwitsers niet zo goede resultaten. Ze verloren 4-0 van Engeland en 7-0 van Duitsland in de afgelopen maand.

We verwachten dat Zweden het voortouw zal nemen en veel zal scoren. Kwalitatief gezien zijn ze beter, waardoor we voor deze lijn gaan.