Johnson wint het Amerikaans onderonsje en verdubbelt je inzet!

Wimbledon is afgelopen, maar dat wilt nog niet zeggen dat het grastennis er helemaal op zit. In Newport spelen ze deze week namelijk nog een ATP-toernooi op gras. In de eerste ronde staat er meteen een Amerikaans onderonsje op het programma, Kozlov neemt het namelijk op tegen Johnson.

Een ontmoeting die zeer recent nog heeft plaatsgevonden. Ze speelden in juni nog tegen elkaar bij de kwalificaties voor het ATP-toernooi in Londen. Toen liet Johnson niets van Kozlov over en vernederde hem met een 6-0/6-0 overwinning.

Als we kijken naar wat beide spelers hebben gepresteerd op Wimbledon, zien we dat ook dat in het voordeel spreekt van Johnson. Johnson wist namelijk te winnen van Peniston, die erg goed speelde op gras. In de derde ronde verloor hij van thuisspeler Norrie, wat natuurlijk geen schande is. Kozlov verloor in de eerste ronde al tegen de Argentijn Schwartzman. Ook dat is geen schande, alleen is de nummer 15 van de wereld wel echt geen grasspeler.

We verwachten dat Johnson zich beter zal voelen op het gras, aangezien zijn vorm beter is dan die van zijn landgenoot. We kiezen voor de correcte score, omdat we wel verwachten dat het spannender zal zijn als enkele weken geleden.