Van de Zandschulp pakt revanche!

Ruusuvuoiri en Van de Zandschulp stonden aan het begin van het grasseizoen al tegenover elkaar. Toen wist Ruusuvuoiri in 3 sets te winnen, nadat de Nederlander er met de eerste set vandoor ging. Dit kwam wel omdat Van de Zandschulp dramatisch tenniste in set 2 en 3. De nummer 25 van de wereld maakte veel te veel unforced errors. Dit was dinsdag anders, Van de Zandschulp won 3-0 in sets te winnen van Lopez. In die 3 sets maakte Van de Zandschulpslechts 15 unforced errors. Ook op het ATP-toernooi in Londen enkele weken geleden maakte onze landgenoot een goede indruk.

Ruusuvuoiri heeft wisselende resultaten behaald. Hij behaalde knappe overwinningen tegen Van de Zandschulp en Draper, maar had het moeilijk tegen Lopez en Halys, en verloor 2 keer van Ivashka. In zijn eerste ronde van Wimbledon won de Fin in 4 sets van Nishioka. In deze 4 sets maakte Ruusuvuoiri 48 unforced errors, een pak meer dan Van de Zandschulp.

We verwachten dat Van de Zandschulp zijn goede spel van de laatste wedstrijd kan doortrekken en er met de overwinning vandoor gaat.