De koning van het gravel maakt zich klaar voor een nieuwe finale!

Vandaag staan de halve finales bij de mannen op het programma. De koning van het gravel krijgt de kans om weer maar eens de finale van Roland Garros te halen. Hij neemt het op tegen de nummer 3 van de wereld, Zverev. De Duitser wist dinsdag zeer knap Alcaraz te verslaan met 3-1 in sets. Alcaraz maakte weliswaar veel onnodige fouten, maar dit verandert niets aan de prestatie van Zverev. In de rest van het toernooi kon Zverev niet echt overtuigen. Zo speelde hij spannende matchen tegen Nakashima, Zapata Miralles, en lag hij er bijna uit tegen Baez, die matchpoints had.

Nadal daarentegen wist de eerste 3 rondes zonder problemen door te komen. In de 8ste finale was dit wel een ander verhaal. Daar trof hij de nummer 9 van de wereld Auger-Aliassime, waar de Spanjaard uiteindelijk 5 sets nodig had voor de overwinning. Waarschijnlijk zullen de meesten de kraker tegen Djokovic wel hebben gezien. Nadal begon ijzersterk en hield dat niveau bijna heel de match vast, waardoor hij uiteindelijk meer dan terecht 3-1 in sets won.

Nadal zal extreem gemotiveerd zal zijn om zijn 14de titel in Parijs te bemachtigen. We verwachten dat hij het hoge niveau zal kunnen doortrekken en Zverev geen kansen geeft. We kiezen met deze game handicap voor iets meer zekerheid dan 3-0, want dit is in 4 sets ook nog goed mogelijk.