Thriller tussen de Scandinavische tennisspelers

Casper Ruud is aan een sterk seizoen bezig op het gravel. De Noor won de week voor Roland Garros het ATP toernooi in Geneve. Hij versloeg onder andere service bot Reilly Opelka in de halve finale met 7-6/7-5. In de finale was hij te sterk voor Sousa. Hij won in 3 sets na het winnen van 2 tiebreaks. In Parijs is hij momenteel zeer sterk bezig. In de 3de ronde kon hij ontsnappen aan de uitschakeling na de thriller tegen Sonego, na 5 sets kon de Noor de overwinning binnen halen. In de 1/8ste finale speelde hij waanzinnig goed en versloeg de Pool Hurkacz in 4 sets. Het werd 6-2/6-3/3-6/6-3 voor Casper Ruud.

Holger Rune is de eerste Deense speler die in de halve finale staat van een Grand Slam toernooi en schrijft zo geschiedenis. De nog maar 19 jarige Deen is in bloedvorm, hij versloeg op weg naar de halve finale 2 top 15 spelers, namelijk Shapovalov en Tsitsipas. Tegen Stefanos Tsitsipas speelde Rune een indrukwekkende match. Hij speelde de Griek helemaal weg en won in 4 sets. Het werd 7-5/3-6/6-3/6-4 voor de nu nog nummer 40 van de wereld. Tsitsipas was de eerste speler die een set kon winnen tegen Holger Rune dit toernooi. De Deen heeft zo nog maar slechts 1 set verloren op Roland Garros en is aan fantastisch toernooi bezig, en dit op 19 jarige leeftijd. Holger Rune zal met zijn gedrevenheid en talent een waardige tegenstander zijn voor Casper Ruud.