Thuisspeler lastige klant voor Deense future star

Rune Holger is aan een uitstekend seizoen bezig op het gravel. Hij behaalde afgelopen week nog de halve finale op het ATP toernooi in Lyon, waar hij nipt verloor van de uiteindelijk winnaar Norrie met 6-2/5-7/6-4. De Deen won afgelopen maand ook zijn eerste ATP toernooi in München , waar hij onder andere de nummer 3 van de wereld Zverev versloeg met duidelijke cijfers. Hij won maar liefst 6-3/6-2 van de Duitser. Na deze uitstekende prestaties zette hij zijn vorm verder op Roland Garros. In de eerste ronde lootte hij een zeer lastige tegenstander, namelijk Shapovalov, de Canadees die op nummer 15 staat van de ATP ranking. Het jonge talent kende geen probleem met Shapovalov en won in 3 sets met 6-3/6-1/7-6. In de 2de ronde was hij duidelijk te sterk voor de Zwitser Laaksonen, die hij versloeg met 6-2/6-3/6-3.

Thuisspeler Gaston Hugo profiteert van het thuispubliek in Parijs. De Fransman kon in zijn eerste 2 matchen op het grand slam toernooi rekenen op het geweldige steun van de supporters. Gaston won zijn eerste match nipt tegen de nummer 1 van Australië, Alex De Minaur met 4-6/6-2/6-3/0-6/7-6. Deze overwinning kostte veel energie, aangezien de match maar liefst 4 uur duurde. In de 2de ronde kon hij energie besparen, omdat hij met 6-4/6-2/6-4 won tegen een relatief makkelijke tegenstander, namelijk de Argentijn Cachin. Voor zijn volgende match kan hij opnieuw rekenen op het publiek, dit zal zeker nodig zijn aangezien hij tegen een stugge en jonge tegenstander speelt.

We verwachten dat het een moeilijke match zal worden voor beide spelers. Gaston zal proberen de Deen Rune het moeilijk te maken doormiddel van wilskracht en doorzettingsvermogen. Daarentegen vinden we wel dat Rune meer kwaliteit heeft. Het is dus mogelijk dat het een lange wedstrijd zal zijn waarbij er veel games zullen vallen.