Chileense gravelspeler maakt het de nummer 2 van Rusland lastig

De nummer 2 van Rusland Andrey Rublev kon nog niet overtuigen in zijn openingsmatchen op Roland Garros. Ondanks dat hij zijn eerste 2 matchen won in Parijs, kon hij nog niet hetzelfde niveau behalen als in Belgrado. Op het ATP toernooi in Belgrado speelde de Rus waanzinnig goed en versloeg hij onder andere Novak Djokovic. Daar won hij dan ook het toernooi. Rublev moest in zijn eerste 2 matchen op Roland Garros telkens een set weggeven. In de eerste ronde verloor hij een set tegen Kwon en in de 2de ronde tegen Delbonis. Respectievelijk nummer 71 en 65 van de wereld. In de 3de ronde zal hij een beter niveau moeten halen, aangezien hij tegen een echte gravelspeler speelt.

De Chileen heeft afgelopen maand een goed niveau behaalt. Ondanks het zwakke begin op het gravel in het begin van het jaar, kon hij deze maand zijn niveau terugvinden. Hij behaalde op het ATP toernooi in Rome de kwartfinale, die hij verloor tegen de nummer 3 van de wereld Alexander Zverev. Garin zette zijn vorm door en begon goed op Roland Garros. Hij won zijn eerste match met 5-7/6-1/6-2/6-3 van de Amerikaan Paul. Ook in de 2de ronde won hij met 3-1 van Ivashka, het werd 6-3/7-6/4-6/6-3 voor de gravelspeler Garin. De Chileen kan het de Rus zeker en vast moeilijk maken en zorgen voor een spannende wedstrijd.