Onze landgenoot gaat probleemloos naar de tweede ronde!

Van de Zandschulp beleeft sinds de US Open fantastische tijden. Hij doet het goed op ATP- toernooien, en staat nu dan ook op plaats 29 van de wereld. Zo speelde onze landgenoot bijvoorbeeld begin deze maand zijn eerste ATP- finale in München. Deze verloor hij wel, doordat hij met een blessure moest opgeven. De blessure was van korte duur, waarna hij nog enkele knappe resultaten haalde door bijvoorbeeld te winnen tegen Carreno- Busta en Korda. Hij speelt goed tennis, waardoor hij terecht favoriet is voor deze wedstrijd.

Zijn tegenstander in de eerste ronde is Kotov. De Rus heeft zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi. De nummer 143 van de wereld is niet vaak actief op ATP- toernooien. Hij deed dit jaar 3 keer mee aan een ATP- toernooi, maar geraakte 2 keer zelfs niet in het hoofdtoernooi. De enige keer dat hij wel het hoofdtoernooi wist te halen, behaalde hij een knappe overwinning tegen Griekspoor.

Uiteindelijk verwachten we dat dit een makkelijke overwinning zal zijn voor Van de Zandschulp. We denken dat een 3-0 overwinning erin zit, maar voor de zekerheid kiezen we voor -5.5 games. Dit wil zeggen dat Van de Zandschulp op het einde van de match 6 games meer moet hebben dan Kotov.