Een 5-setter in maak voor de Spaanse veteraan?

Voor gravelspecialist Ramos-Vinolas staat er een moeilijke wedstrijd op het programma. Hij speelt tegen de Australiër Kokkinakis. De Spanjaard zit momenteel in een dip, hij verloor zijn laatste 4 matchen op het gravel. Zijn laatste overwinning was op het ATP toernooi in Estoril, waar hij een goed toernooi speelde. Hij behaalde er de halve finale, die hij uiteindelijk verloor tegen de winnaar van het toernooi. De Spanjaard verloor van Baez met 6-3/6-7/6-0. Op dat toernooi speelde hij 4 matchen, waarbij hij maar liefst 3x een 3setter nodig had om te winnen. In het thuisland Madrid verloor Ramos de eerste ronde van de Kroaat Cilic in 3 sets met 6-3/3-6/6-4. Sindsdien heeft hij het moeilijk om wedstrijden te winnen. Natuurlijk zal hij bij de start van Roland Garros er alles aan doen om zijn beste niveau te halen.

Voor Kokkinakis zal het nog maar zijn 5de wedstrijd worden op het gravel dit seizoen. Hij speelde zijn eerste match afgelopen maand in Rome, waarbij hij in de kwalificaties verloor van de Serviër Djere met 6-4/6-4. Geen extreme afgang voor de Australiër bij zijn eerste match op het gravel dit seizoen. Kokkinakis deed afgelopen week mee op het ATP toernooi in Genève. Hij presteerde al veel beter op dit toernooi, zo won hij zijn eerste match tegen de Italiaan Fognini met 6-4/6-3. Hij behaalde de kwartfinale, waar hij verloor van de uiteindelijke winnaar Casper Ruud. Kokkinakis verloor met 6-4/7-6 van de Noor. Het lijkt dus dat de Australiër zicht heeft kunnen aanpassen aan de ondergrond.

Hierdoor verwachten wij een spannende wedstrijd tussen de 2 spelers waarbij er zeker meer dan 3 sets gespeeld kunnen. Het belooft dus een lange match te worden met veel games!