Wedtips FC Groningen – Sparta Rotterdam: Opmerkelijke odd! 

In de Eredivisie staat zaterdagavond FC Groningen – Sparta Rotterdam op het programma. Een wedstrijd van twee uitersten. De ene ploeg strijdt voor een Europees ticket, terwijl de andere ploeg strijd voor lijfsbehoud. Dat levert een opmerkelijke odd op bij de bookmakers!

De motivatie van FC Groningen, een Europees ticket

Trainer Danny Buijs kan zijn periode bij FC Groningen glansrijk afsluiten. De Noorderlingen zijn nog in de race voor een Europees ticket. FC Groningen staat met 36 punten op de 8e positie en die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op Europees voetbal. Er zijn wel kapers op de kust. Met nog twee wedstrijden op het programma kan zelfs RKC Waalwijk theoretisch nog een Europees ticket pakken en uiteraard alles daartussen. 

De motivatie van Sparta Rotterdam, lijfsbehoud

Tegenstander Sparta Rotterdam zal ook tot op het bot gemotiveerd zijn, maar om een hele andere reden. Waar de andere club uit Rotterdam Europees hoge ogen gooit, moet de ploeg van Maurice Steijn strijden voor lijfsbehoud. Sparta staat op de 16e positie en dat betekent aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie. De ploeg staat in punten gelijk met de nummer 15 PEC Zwolle en staat drie punten achter op de veilige zone. Genoeg om voor te vechten dus. 

FC Groningen vs. Sparta Rotterdam H2H

De onderlinge ontmoetingen tussen deze twee ploegen kenmerken zich vooral door strijd en spanning. Zeker de laatste jaren. In de laatste vier ontmoetingen won FC Groningen twee keer, won Sparta een keer en eindigde het een keer in een gelijkspel. In al die vier ontmoetingen wisten beide teams het net te vinden. 

In de laatste 4 ontmoetingen scoorde beide teams

Conclusie en wedtips FC Groningen – Sparta Rotterdam

Deze ontmoeting tussen FC Groningen staat duidelijk onder hoogspanning. Beide ploegen hebben iets om voor te spelen. Los van die motivatie aan beide kanten, vallen er in de laatste onderlinge ontmoetingen sowieso veel doelpunten. Het is daarom een wonder dat de bookmaker zo’n opmerkelijke odd koppelt aan een doelpunt van beide ploegen. 

  • BTS ‘Ja’ (2.04)

Meer tips lezen? 👇