Verdubbelaar in de lagere regionen van onze overzeese noorderburen!

Cork City – Bray Wanderers: Cork City wint (1.38)

Cork City is eigenlijk een vaste waarde in de Ierse Premiership (eerste klasse), maar vertoeft nu voor het tweede seizoen op rij in de First Division (tweede klasse). Dringend tijd om orde op zaken te stellen dus, en zo gezegd zo gedaan: een uitstekend seizoensbegin (19 op 24) zet hen op een voorlopige eerste plaats. Vooral de dominantie die ze uitstralen is indrukwekkend: in 8 wedstrijden werd 19 keer gescoord en slechts 2 keer geïncasseerd.

Tegen Bray is het een David en Goliath-verhaal. De Wanderers wonnen slechts één van de 20 onder elkaar gespeelde wedstrijden. Deze affiche stond op de eerste speeldag van het seizoen ook al eens op de kalender, toen eindigde die op 0-6 (!) in het voordeel van Cork.

Exeter – Colchester United: Exeter wint (1.50)

Exeter kan vrijdagmiddag een enorme stap richting rechtstreekse promotie naar de League One zetten. De Grecians staan momenteel 2e, en ontvangen met Colchester het nummer 20 in de stand. Met 5 overwinningen en een gelijkspel in de laatste 6 thuiswedstrijden zou dit een makkie moeten worden.

Het feit dat Colchester op een relatief veilige plaats in het klassement staat, én dat Exeter in de heenronde onverdiend verloor, helpen deze line alleen maar.