AC Ajaccio houdt directe promotie naar de Ligue 1 in eigen hand!

Vanavond neemt AC Ajaccio het in een uitwedstrijd op tegen Nancy. Ajaccio kent een prima seizoen en heeft alles in eigen hand om direct te promoveren naar de Ligue 1. Het laatste seizoen van Ajaccio in de Ligue 1 dateert uit 2013/2014. De club snakt dus al jaren naar promotie maar dichterbij dan tweemaal een derde plaats en uitschakeling in de daaropvolgende play-offs kwam de club niet.

De eerste twee plekken op de ranglijst geven recht op directe promotie. Toulouse lijkt vrijwel zeker de 1e plaats te pakken aangezien zij een voorsprong van 10 punten heeft ten opzichte van de huidige nummer twee. Als Ajaccio vanavond wint, nadert ze Toulouse op 8 punten. Bij een overwinning vanavond komt Ajaccio terug op de tweede plaats met een voorsprong van 2 punten op de nummer 3.

Nancy kent een zeer teleurstellend seizoen. De club staat stijf onderaan met 23 punten uit 30 wedstrijden. Het gat tot de nummer 18, de plek waarmee directe degradatie afgewend wordt, bedraagt momenteel 8 punten. Hierbij moet wel gezegd worden dat Nancy een wedstrijd minder gespeeld heeft, na vanavond zal het aantal gespeelde wedstrijden weer gelijk zijn.

Ajaccio won 4 van haar laatste 6 wedstrijden terwijl Nancy 4 van haar laatste 5 wedstrijden heeft verloren. Al met al lijkt Ajaccio hier de grote favoriet en daarom spelen wij AC Ajaccio op winst tegen een odd van 2.25!