Value op bijzondere statistiek bij Lille – Chelsea

Het Franse Lille en het Engelse Chelsea maken in een tweeluik uit wie er een plek verdient in de volgende ronde van de Champions League. Het eerste duel is een paar weken geleden al afgewerkt, het tweede duel staat woensdagavond op het programma. In die tweede wedstrijd kun jij profiteren van een statistiek uit het eerste duel. Benieuwd? Lees verder!

Lille – Chelsea

De sancties die Chelsea opgelegd kreeg geven geen enkele invloed op de wedstrijd in de Champions League. Dat zijn de woorden van Jocelyn Gourvennec, trainer van Lille. “Sinds ze drie weken geleden met deze problemen te maken hebben gekregen, zijn ze hun wedstrijden blijven winnen”, merkte de coach terecht op. Lille probeert zich woensdagavond ten koste van Chelsea te plaatsen van het r de volgende ronde van het miljoenenbal. Het zit een stunt van formaat zijn als dat lukt. Mochten ‘The Blues’ het vizier het zo matig hebben afgestemd als de eerste keer, dan liggen er nog kansen ook.

De eerste wedstrijd tussen Lille en Chelsea 

In de eerste ontmoeting maakte Chelsea al snel het verschil. In de 8e minuut scoorde Kai Havertz op aangeven van Hakim Ziyech. Vanaf dat moment liepen de Fransen achter de feiten aan. Chelsea kon het vertrouwde aan het vertrouwde spel spelen: achterover leunen en toeslaan in de uitbraak. Dat levert interessante statistieken op. 

De Fransen mochten het spel maken. Er ontstond een duidelijk beetje van hoe Chelsea met een voorsprong omgaat. Inclusief de daarbij passende statistieken. Daar gaan we van profiteren!

Matchfact:

  • Chelsea schoot in het eerste duel 4 keer op doel
  • Chelsea schoot in de tweede helft van het eerste duel 1 keer op doel

Conclusie en wedtips

Chelsea koste dus amper een schot of doek dat eerste duel en dat heeft alles te maken met die vroege voorsprong. Een voorsprong die ze nu natuurlijk ook hebben. Het is daarmee onwaarschijnlijk dat de Engelsen vandaag vaker het doel raken. 

  • Chelsea minder dan 4.5 schoten op doel (6/10 units) @1.95