Statistiek-tip! ‘Reds’ in eigen huis áltijd dominant! 

Natuurlijk kan een mooie statistiek niet uitblijven tijdens de Champions League. Eens wat anders dan de ‘eentjes’ en ‘tweetjes’ die je zelf waarschijnlijk al hebt ingevuld. Een heerlijke statistiek bij de kraker tussen Liverpool en Inter. Benieuwd? Lees verder!

Eerste wedstrijd Liverpool – Inter

De eerste ontmoeting tussen deze ploegen in dit tweeluik is al even geleden, dus tijd om het geheugen op te frissen. Op 16 februari 2022 stonden de Engelse en Italiaanse grootmachten tegenover elkaar. Vooraf vermoede iedereen een spannend spektakelstuk, maar daar kwam het niet van.


In de eerste helft was het Liverpool dat aandrong, maar echt grote kansen bleven uit. Na de rust was het Roberto Firmino die in de 75e minuut de bevrijdende 0-1 op het scorebord zette. Eén emotie voerde na dat doelpunt de boventoon: opluchting. Nog geen 8 minuten na de bevrijdende treffer zorgde Mohamed Salah voor de nodige ademruimte door de 0-2 te maken. Ook in balbezit maakten de Engelsen de dienst uit, maar niet zoals dat op Anfield gebeurt. 

Liverpool neemt in eigen huis het initiatief

Liverpool op Anfield is iets bijzonders. Dat blijkt ook uit statistieken. Op bezoek bij Inter noteerden de Engelsen 53,0 % balbezit. Hoewel dat percentage nog onder het gemiddelde van de uitwedstrijden ligt, is het niet opmerkelijk dat het percentage buitenshuis niet denderend is. Dat is in eigen huis wel anders.

Gemiddeld haalt Liverpool een percentage balbezit van 62,1 % dit seizoen in de Champions League. Dat percentage wordt vooral in eigen huis opgekrikt. Daar halen ‘The Reds’ een percentage van maar liefst 64,1 %.

Matchfact:

  • Liverpool behaalt thuis gemiddeld een percentage van 64,1 % balbezit.

Inter laat het aan de opponent

Bij Inter wordt vooral Europees gespeeld op een manier die kenmerkend is voor Italianen. In Europees verband wordt er tegen grotere jongens gespeeld dan doorgaans in de Serie A. Dan vertrouwt Inter graag op de defensieve kwaliteiten en de vlijmscherpe counter. Dat is duidelijk terug te zien in het balbezit. Inter haalt in de Champions League een gemiddeld percentage balbezit van 50,5 %. Buitenshuis ligt dit nog iets lager met 49,6 %.

Matchfact:

  • Inter behaalt buitenshuis gemiddeld een percentage van 49,9 % balbezit.

Conclusie en wedtips

Natuurlijk staat er al een virtuele voorsprong, maar cijfers liegen niet. Liverpool is in eigen huis nu eenmaal graag aan de bal en Inter laat die bal juist graag aan de tegenstander. ‘The Reds’ willen voor eigen publiek maar al te graag iets laten zien. De cijfers in combinatie met de prestatiedrang van de Engelsen maakt dit een mooie pick!

  • Liverpool meer dan 58.50% balbezit (7/10 units) @1.90