Belgische verdubbelaar op vrijdagavond!

Beerschot – Charleroi: meer dan 0.5 doelpunten 1e helft (1.32)

Vrijdagavond ontvangt rode lantaarn Beerschot op eigen veld het nummer 7 in de stand, Charleroi. De thuisploeg heeft een waar mirakel nodig om zich nog van degradatie te redden; met nog 7 wedstrijden te spelen moet een kloof van 7 punten gedicht worden. Ook het schema speelt niet in hun voordeel; onder meer Union, AA Gent en Club Brugge wachten nog.

Tegen een onvoorspelbare ploeg als Charleroi kan van alles gebeuren, maar een zekerheid is dat er doelpunten gaan vallen. Beide defensies zijn bij wijlen kaas met gaten en slikken makkelijk goals. Opvallend is hoeveel er daarvan er in de 1e speelhelft vallen. Al 10 wedstrijden op een rij valt er een doelpunt voor rust bij Beerschot, met een totaal van maar liefst 24 (!) doelpunten voor rust over die 10 wedstrijden. Ook bij de Carolo’s viel in 22 van hun 27 gespeelde wedstrijden één of meerdere doelpunten voor rust, hun laatste 5 matchen incluis.

Westerlo – Waasland-Beveren: minder dan 3.5 doelpunten (1.44)

Betten op resultaat in onze fantastische Belgische tweede klasse? We raden je het niet aan. Net wanneer je denkt ‘o, die ploeg is in topvorm’, gaan ze met 0-3 verliezen tegen een middenmoter. Dan maar onze kans wagen op aantal doelpunten!

Het mooie aan het format in tweede klasse is dat elke ploeg viermaal tegen elkaar speelt. Dit omdat er slechts 8 ploegen deelnemen aan deze competitie. In die vorige 3 ontmoetingen dit seizoen vielen telkens minder dan 3.5 doelpunten, en ook vrijdagavond verwacht ik zo’n scenario. Westerlo heeft als leider al een mooie voorsprong en moet niet all-out gaan, Beveren is hier blij met een punt. Beide teams hebben een reeks van minder 3.5 goals in hun laatste 5 wedstrijden.

En dan contradicteer ik mezelf graag nog en speel ik hier uitzonderlijk toch op resultaat. Gewoonweg omdat de odds heel hoog liggen. Beveren verloor slechts één van hun drie wedstrijden dit seizoen tegen Westerlo. Daarbij komt nog dat Westerlo de laatste weken tekenen van kwetsbaarheid vertoont, zoals hun recente thuisnederlaag tegen Deinze (0-3).

Westerlo – Waasland-Beveren: X2 (odd 2.38)

Westerlo – Waasland-Beveren: Waasland-Beveren ongeldig bij gelijkspel (odd 4.10)